DGSG / Ervaringen / DGSG VO

DGSG VO


Ervaringen e-learning modules  

Christiaan Huygenscollege
Een mentor van het Christiaan Huygenscollege in Eindhoven over de e-learning module alcohol van DGSG:  

"We hebben met een aantal klassen de digitale lesmodule doorlopen en het was een succes! Ik kan niet anders zeggen dan dat het erg goed geregeld is met het aanmelden, invoeren van de codes en het laten inloggen van de kinderen. Het werkt fantastisch. Verder is de digitale leeromgeving zelf erg aantrekkelijk, speels en leerzaam. Het docententeam was erg blij en wij zullen deze optie zeker verspreiden onder andere mentoren."

RSG Slingerbos
Het RSG Slingerbos in Harderwijk werkt met de e-learning modules alcohol en roken. Een lid uit het kernteam van de brugklas:  

"De modules werken goed. Het is makkelijk te volgen en voor docenten en leerlingen is er prima mee te werken. De modules waren erg interessant. Dit vonden ook de leerlingen. Alleen hebben wij de module alcohol gegeven in de brugklas en er waren nog bijna geen leerlingen die alcohol dronken. Gelukkig maar. Dit zorgde er wel voor dat er een beetje lacherig over werd gedaan, maar het is wel goed geweest om dit onder de aandacht van de leerlingen te brengen."

Clusius College
Het Clusius College Heerhugowaard is aan de slag gegaan met de e-learning modules alcohol en roken. Een reactie van een directielid:  

"De leerlingen hebben genoten van de lessen en ook de docenten vonden het leuk en interactief. Vooral het feit dat je discussies op kunt roepen is nieuw. Leerlingen kunnen in kleine groepjes discussiëren en deze groepjes kun je apart begeleiden."