Scholen / DGSG VO / Smokefree Challenge

Smoke Free Challenge is een klassikale niet-roken wedstrijd voor klas 1 en 2 in het voortgezet onderwijs. Leerlingen die meedoen aan deze challenge beloven een half jaar niet te gaan roken. Daarvoor zetten ze op drie momenten in dit half jaar hun handtekening. Daarnaast krijgen de leerlingen een voorlichtingsles over roken. Als de leerlingen het volhouden om zes maanden niet te roken, kunnen ze meedingen naar de landelijke prijs: met de hele klas een dagje uit ter waarde van maximaal € 1.500,- (inclusief busvervoer)!. Daarvoor moeten ze wel een creatieve opdracht maken en inleveren.
De winnaars van het afgelopen schooljaar zijn inmiddels bekend.
De wedstrijd loopt van november t/m mei en is een leuke, speelse manier om tabakspreventie in te zetten in de onderbouw van het voortgezet onderwijs! De meeste leerlingen in deze leeftijdsgroep roken niet en de bedoeling is deze norm vast te houden.
De aanmelding voor het schooljaar 2017-2018 is inmiddels gesloten. We nodigen u van harte uit het volgend schooljaar deel te nemen. Meer informatie: www.smokefreechallenge.nl.