Scholen / Lesmateriaal MBO

Lesmateriaal MBO

Drinken, roken, blowen, een pilletje. Veel studenten op het MBO gebruiken alcohol, tabak en/of drugs. Toch zijn niet alle studenten even goed op de hoogte van de werking en risico's van (veelvuldig) gebruik. Voor studenten op het MBO is daarom een e-learning module over drinken, roken en drugs ontwikkeld.  

Bekijk de trailer
Benieuwd naar een eerste indruk van de e-learning module, bekijk dan de trailer.

Inhoud
De e-learning module www.mbo-rokendrinkendrugs.nl begint met een korte film. Een groepje jongeren viert een feestje bij één van de jongeren thuis. Ze drinken veel alcohol. Iemand stelt voor om een pilletje te nemen en het feestje verplaatst zich naar het dak van een flat. Dan gaat het mis met één van de jongens. Maar wat is er precies gebeurd?
Om de afloop te zien, moeten studenten eerst alle opdrachten maken. Aan de hand van gevarieerde vragen, filmpjes en animaties leren studenten meer over alcohol, tabak en drugs. Om aan te sluiten bij de leefwereld van de studenten, zijn bij de opdrachten populaire sociale media als Twitter en Facebook.
Na afronding van alle opdrachten wordt de eindfilm getoond en zien de jongeren hoe het verhaal uiteindelijk afloopt.

Tijdsduur
De e-learning module is geschikt voor alle niveaus binnen het MBO en kan in elke gewenste opleiding worden ingezet. De lesduur varieert van 2 tot 4 uur, afhankelijk van het niveau en de wijze waarop gewerkt wordt.

Lesmateriaal bestellen?
De lesmodule is verkrijgbaar in de webwinkel op www.trimbos.nl. Bestellingen gaan per 25 studenten. De afname van 25 licenties kost €25,-.

Bij de lesmodule hoort een docentenhandleiding. Bij iedere bestelling wordt één docentenhandleiding gratis meegezonden. Extra exemplaren zijn te bestellen via de webwinkel. U kunt de handleiding ook downloaden.