De toolbox DGSG is een digitaal handboek voor professionals werkzaam bij een GGD of instelling voor verslavingszorg, ten behoeve van de implementatie van De gezonde school en genotmiddelen op scholen. 

NIEUWS

Trimbos zomersessies
Kom deze zomer even los van de dagelijkse routine en schrijf je in voor een Trimboszomersessie.
Het programma is leuk, de kosten per sessie zijn te doen en de locaties zijn zomers of in elk geval anders dan anders.

Train-de-trainer Be wise, think twice
Op donderdag 21 september is er van 13.00-17.00 uur een train-de-trainer Be wise, think twice (de interventie voor het VSO). Belangstelling hiervoor? Laat het weten via dgsg@trimbos.nl. Bij aanmelding letten we op het volgende: ervaring met het geven van trainingen en een evenredige verdeling over de instellingen.

Rokeninfo.nl voor jongeren
De nieuwe website Rokeninfo.nl/jongeren geeft eenvoudige en betrouwbare informatie in een aantrekkelijke mix van beeld, tekst, video, polls en testjes. In video's laten jongeren bijvoorbeeld zien hoe ze stoppen met roken of op zoek gaan naar feiten en misverstanden over roken. Ook kunnen ze met een game zien hoeveel geld ze kunnen uitsparen als ze niet roken.

Stopstone
De Stopstone app is ontwikkeld door het Trimbos-instituut en bedoeld om gemotiveerde jongeren te ondersteunen bij hun poging om te stoppen met roken. Er zijn flyers, posters en visitekaartjes verkrijgbaar in de webwinkel. Deze promotiematerialen kunnen worden ingezet door professionals die met jongeren werken en worden verspreid op plaatsen waar jongeren regelmatig komen.

Richtlijnen verslavingspreventie voor het onderwijs Samen met Verslavingspreventie Nederland (VPN), een samenwerkingsverband van alle afdelingen verslavingspreventie van de instellingen voor verslavingszorg in Nederland, is een  richtlijn ontwikkeld voor preventi e in het onderwijs. Deze is bedoeld voor preventieprofessionals van instellingen voor verslavingszorg en GGD’en. De richtlijn gaat geëvalueerd worden bij de gebruikers en zal eens per jaar (of vaker als nodig) een update krijgen.