Toolbox DGSG / Educatie / Smokefree challenge

Smokefree Challenge is een klassikale niet-roken wedstrijd voor klas 1 en 2 in het voortgezet
onderwijs. Leerlingen die meedoen aan deze challenge beloven een half jaar niet te gaan roken. Daarvoor vraagt de docent op drie momenten in het schooljaar of ze niet roken. Daarnaast zijn er lessuggessties over roken beschikbaar. Als de leerlingen het volhouden om zes maanden niet te roken, kunnen ze meedingen naar de landelijke prijs: met de hele klas een dagje uit! Daarvoor moeten ze wel een creatieve opdracht maken en inleveren. 

De wedstrijd loopt ieder schooljaar van november tot mei. Scholen melden zich aan bij de eigen GGD of Instelling voor verslavingszorg.
GGD-en en instellingen voor verslavingszorg die deelnemende scholen hebben, geven deelname van hun regio door via helderopschool@trimbos.nl. Vervolgens krijgen zij toegang tot de digitale monitor. In de digitale monitor kunnen de scholen toegevoegd worden. Voor het werken met de digitale monitor ontvang je een instructie na aanmelding. Meer informatie over de rol van de GGD of instelling voor verslavingszorg gedurende de wedstrijd vind je hier.

De wervingsmaterialen voor de Smokefree Challenge zijn hier te vinden.